MOCY PRZYBYWAJ! 💥💥💥
Pierwsze dwa tygodnie wyzwania BE BETTER za nami 😱😱😱
Zostawiaj NAWET KROPKĘ W KOMENTARZU.. serce.. lajka! Poniżej JADŁOSPIS I PLAN TRENINGOWY .. udostępnij ten post, żeby łatwiej było Ci do niego wracać..
Jeśli dopiero dziś się PRZYŁĄCZASZ, nic straconego 💪🏻💪🏻💪🏻
Chce wiedzieć ZE JESTEŚ 🙏🏻
Bo ja dla Ciebie zdzieram linie papilarne 😅
NAWET NA WAKACJACH 🤯❤️
PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS - wrzucam raz na dwa tygodnie (tak żeby NIC się nie zmarnowało) i PLAN TRENINGOWY wrzucam raz w tygodniu 😅💦💦
Doceń moje starania i się nie LEŃ 😜❤️
Dla Ciebie wszyskto,
ALE! liczę na EFEKTY 💪🏻💪🏻
Te - jasna sprawa - będę NAJLEPSZE, jeśli podejdziesz do zadania nie z szuflady, a indywidualnie.. adekwatnie do swoich potrzeb..
WRZUCAM ROZWIĄZANIE ❤️
Indywidualnie ułożoną DIETĘ BE DIET online, możesz zamówić na www.diety.bebio.pl ..
Catering dietetyczny BE DIET CATERING zamówisz na www.bedietcatering.pl ..
.. a moje programy treningowe na dvd znajdziesz w sklepie online na www.sklep.bebio.pl 💋
lub online na stronie www.BeActiveTv.pl - tu możesz wykupić dostep online do wszystkich moich programów..
Abonament możesz kupić na miesiąc, trzy miesiące ... lub na cały rok ❤️❤️
Poniżej jadłospis na CAŁY TYDZIEN!
W sumie 35 przepisów..
NATOMIAST PLAN TRENINGOWY
przedstawia się następująco:
Poniedziałek
BEAUTY SHOT
Wtorek
PERFECT BODY
Środa
METAMORFOZA
Czwartek
SKALPEL 2 & SZOK TRENING
Piątek
BIKINI
Sobota
SLIM FIT
Niedziela - pod luźną szelką -
TO TEZ JEST OBOWIĄZKOWY KROK
🌴🌴🌴
😈 HA! wszystkie programy treningowe znajdziesz na WWW.BeActiveTV.Pl ❤️
JADŁOSPIS
PONIEDZIAŁEK
śniadanie
Omlet z kakao 490 kcal.
jaja kurze – 3 sztuki
jogurt naturalny, 2% tłuszczu – ¼ szklanki [60g]
ser twarogowy półtłusty – ¼ kostki [50g]
miód pszczeli – łyżeczka [14g]
olej rzepakowy – łyżka [10g]
rodzynki - łyżeczka [5g]
kakao gorzkie – łyżeczka [5g]
cynamon mielony – 2 szczypty [2g]
goździki mielone – szczypta [1g]
Ubij jajka, aż masa będzie lekko puszysta. Następnie dodaj olej, kakao i roztrzep. Na rozgrzaną patelnię wlej zawartość. Piecz, tak jak naleśnik z obu stron. Omlet przełóż na talerz. Ser utrzyj z jogurtem. Wymieszaj z miodem, rodzynkami i przyprawami. Twarożek rozsmaruj go na omlecie.
II śniadanie
Koktajl z gruszką i kiwi 214 kcal.
gruszka, obrana - średnia sztuka [160g]
kiwi, obrane - średnia sztuka [155g]
mleko ryżowe – 1/3 szklanki [80g]
szpinak – mała garść [20g]
imbir korzeń – ok. 3 plasterków [2g]
siemię lniane – łyżka [10g]
Obierz owoce. Następnie zmiksuj wszystkie składniki z mlekiem roślinnym.
Obiad
Dorsz z warzywnym ryżem 576 kcal.
dorsz pacyficzny, świeży - filet [150g]
marchew, obrana – mała sztuka [60g]
ryż brązowy, suchy – 6 łyżek [60g]
por, obrany - 1/3 małej sztuki [40g]
sok ze świeżej cytryny – 3 łyżki [21g]
dynia, pestki – 2 łyżki [20g]
olej rzepakowy – łyżka [10g]
oliwa z oliwek - łyżeczka [5g]
tymianek świeży – 2 szczypty [2g]
papryka, mielona - szczypta [1g]
Pieprz, mielony - szczypta [1g]
Rybę natrzyj tymiankiem i olejem. Upiecz w naczyniu żaroodpornym (podlewając wodą co jakiś czas). Ryż ugotuj na sypko. Na patelni podpraż pestki. Marchew obierz i zetrzyj na tarce (na grubych oczkach). Por pokrój w talarki. Warzywa przełóż na patelnię. Podlej lekko wodą i podduś, aż marchewka lekko zmięknie. Przypraw i dodaj ugotowany ryż. Wymieszaj. Dodaj pestki i oliwę. Przełóż na talerz. Na wierzchu ułóż upieczoną rybę i skrop sokiem z cytryny.
Podwieczorek
Przekąska bananowa 205 kcal.
Banan, obrana – średnia sztuka [120g]
masło orzechowe – łyżeczka [14g]
cynamon mielony – 2 szczypty [2g]
Obierz banana i przekrój wzdłuż. Rozsmaruj masło na wierzchu. Przypraw cynamonem.
Kolacja
Brokuły z sosem czosnkowym 327 kcal
brokuły – 2 garści [200g]
jogurt naturalny, 2% tłuszczu – 1/3 szklanki [80g]
komosa ryżowa, sucha – 2 łyżki [20g]
oliwa z oliwek – łyżka [10g]
słonecznik, prażone na sucho, bez soli – łyżka [10g]
czosnek - mały ząbek [3g]
koper ogrodowy - łyżeczka [3g]
pieprz, mielony - szczypta [1g]
Brokuły podziel na mniejsze cząstki. Ugotuj je na parze przez 5 minut. Wyłóż warzywa na talerz. Posyp ugotowaną komosą i prażonym na suchej patelni słonecznikiem. Wymieszaj jogurt z oliwą, wyciśniętym czosnkiem i przyprawami. Brokuły polej sosem.
WTOREK
śniadanie
Korzenna jaglanka z mandarynką 465 kcal.
kasza jaglana, sucha – 6 łyżek [60g]
mleko (napój) ryżowy – ¾ szklanki [180g]
mandarynki, obrane – 2 średnie sztuki [100g]
migdały – 2 łyżki [20g]
cynamon mielony – 2 szczypty [2g]
goździki mielone – szczypta [1g]
gałka muszkatołowa, mielona - szczypta [1g]
Kaszę jaglaną ugotuj na mleku z dodatkiem przypraw. Mieszaj cały czas, aby się nie przypaliła. Przełóż do miseczki. Dodaj obrane i pokrojone owoce. Posyp pokruszonymi orzechami.
II śniadanie
Be Raw smoothie Vegan protein Happy Acai – 1 butelka [250g]
Orzechy włoskie – 3 sztuki [12g]
Wypij smoothie i zjedz orzechy.
Obiad
Szaszłyki i pieczony batat 551 kcal.
mięso z piersi kurczaka, bez skóry - [120g]
batat, obrany - mały batat [200g]
cukinia - 1/3 mniejszej sztuki [70g]
papryka czerwona – 1/2 średniej sztuki [75g]
jogurt naturalny, 2% tłuszczu – 3 łyżki [60g]
olej rzepakowy – 3 łyżeczki [15g]
sok ze świeżej limonki – 2 łyżki [12g]
oliwa z oliwek - łyżeczka [5g]
czosnek - średni ząbek [3g]
curry w proszku – szczypta [1g]
chili w proszku - szczypta [1g]
tymianek suszony - szczypta [1g]
Mięso paprykę i cukinię pokrój w cząstki. Włóż do miseczki. Wymieszaj z olejem i przyprawami. Następnie nadziej mięso, cukinię, paprykę na patyczki do szaszłyków. Batat obierz i pokrój w ćwiartki przekrój na pół, włóż do naczynia żaroodpornego razem z szaszłykami. Piecz w piekarniku przez ok. 20 minut w 180'C. Zrób sos z jogurtu, soku i czosnku. Gotowe szaszłyki skrop sosem. Zjedz z pieczonym batatem.
Podwieczorek
Jogurt z granatem i kokosem 203 kcal.
jogurt naturalny, 2% tłuszczu – kubeczek [150g]
granat – 4 łyżki [60g]
wiórki kokosowe – łyżka [10g]
waniliowy – 2 – 3 kuleczki [1g]
Granat dodaj do jogurtu. Posyp wiórkami i wanilią.
Kolacja
Zupa dyniowa z serem feta 336 kcal.
Dynia surowa, obrana - [200g]
Marchew, obrana - mała sztuka [60g]
seler korzeniowy, obrany – 1/3 średniej sztuki [60g]
olej rzepakowy - łyżka [10g]
ser feta – 2 plastry [40g]
orzechy nerkowca – łyżka [10g]
bazylia świeża - łyżka [4g]
gałka muszkatołowa, mielona - szczypta [1g]
pieprz czarny, mielony - szczypta [1g]
Obrane warzywa pokrój w cząstki. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Piecz przez 20 minut w 180'C. Przełóż warzywa do garnka i zalej szklanką wody. Duś, aż warzywa lekko się rozpadną. Przypraw, dodaj olej, ser i zmiksuj na gładki krem. Jeżeli będzie za gęsta możesz dodać trochę wody. Udekoruj bazylią i orzechami.
ŚRODA
Śniadanie
Owsianka z suszonymi owocami 463 kcal
Mleko/napój ryżowe – ¾ szklanki [180g]
płatki owsiane – 5 łyżek [50g]
śliwki suszone - 4 sztuki [10g]
morele, suszone - 3 sztuk [18g]
migdały – 3 łyżeczki [15g]
siemię lniane - łyżeczka [5g]
cynamon mielony – szczypta [1g]
Płatki przełóż do miseczki, dodaj cynamon, siemię i owoce. Zalej lekko podgrzanym mlekiem i odstaw na 20 minut. Możesz dodać niewielką ilość wody. Następnie wymieszaj z migdałami.
II śniadanie
Kanapki z fetą i cukinią 224 kcal
chleb graham – 2 kromki [50g]
awokado, obrane – ¼ sztuki [35g]
ser feta – plaster [30g]
cukinia – 1/6 sztuki [20g]
rukola – kilka listków [10g]
Pieprz, mielony - szczypta [1g]
Na pieczywie rozsmaruj awokado. Płóż listki rukoli, cienkie plasterki cukinii i posyp pokruszonym serem. Przypraw.
Obiad
Indyk w kurkumie 492 kcal
mięso z piersi indyka, bez skóry – porcja [150g]
kurkuma mielona – 2 szczypty [2g]
gałka muszkatołowa, mielona – szczypta [1g]
oliwa z oliwek – łyżka [10g]
pieprz czarny – 2 szczypty [2g]
czosnek - mały ząbek [3g]
olej rzepakowy – łyżeczka [5g]
ryż brązowy, suchy – 5 łyżek [50g]
kapusta kiszona – ½ szklanki [60g]
marchew, obrana – mała sztuka [60g]
pietruszka, liście – 2 łyżki [8g]
Mięso natrzyj czosnkiem, przyprawami i olejem. Następnie ułóż w naczyniu żaroodpornym. Piecz w piekarniku aż mięso będzie miękkie. Kapustę pokrój, wymieszaj z tartą marchewką, natką, skrop oliwą i popieprz. Danie zjedz z ugotowanym ryżem.
Podwieczorek
Koktajl bananowo - ananasowy 219 kcal
jogurt naturalny, 2% tłuszczu – 5 łyżek [100g]
banan, obrany – ½ średniej sztuki [60g]
ananas, obrany – 2 plastry [60g]
mleczko kokosowe – 2 łyżki [40g]
cynamon mielony - szczypta [1g]
Obierz owoce. Zmiksuj je z jogurtem, mleczkiem i cynamonem.
Kolacja
Sałatka nicejska 371 kcal
Pomidor - średnia sztuka [220g]
jaja kurze – 2 sztuki
tuńczyk w wodzie – 1/2 puszki [65g]
sałata masłowa – 4 liść większy [24g]
cebula, obrana i poszatkowana – 2 łyżki [20g]
oliwki zielone - 5 sztuk [13g]
oliwa z oliwek – łyżeczka [5g]
pieprz czarny - szczypta [1g]
chleb żytni razowy - kromka [30g]
Ugotowane jajka pokrój w kostkę. Następnie wymieszaj z cząstkami pomidora, cebuli i rukolą. Posyp tuńczykiem. Zmiksuj jogurt z natką, oliwą, pieprzem i polej sałatkę. Zjedz z pieczywem.
CZWARTEK
śniadanie
Jajecznica z oliwkami i bazylią 457 kcal.
jaja kurze - 3 sztuki
chleb żytni razowy – 2 kromki [60g]
oliwki zielone - 5 sztuk [13g]
olej rzepakowy - łyżka [10g]
bazylia świeża - łyżka [4g]
otręby owsiane - łyżeczka [5g]
pieprz czarny – szczypta [1g]
sól biała - szczypta [1g]
Roztrzep jajka. Dodaj otręby, przyprawy i olej. Następnie usmaż na średnim ogniu. Pod koniec dodaj bazylię i oliwki. Zjedz z pieczywem.
II śniadanie
Koktajl pomarańczowo - bananowy 236 kcal.
Mleko/ napój ryżowy – ½ szklanki [125g]
Banan, obrany – średnia sztuka [120g]
Pomarańcza, obrana – ½ sztuki [75g]
wiórki kokosowe – łyżeczka [5g]
Obierz owoce. Zmiksuj je z mleczkiem ryżowym. Posyp koktajl wiórkami.
Obiad
Potrawka z cukinii i pieczarek 509 kcal.
Soczewica gotowana, bez soli – ¾ szklanki [135g]
cukinia – ½ mniejszej sztuki [120g]
pieczarka - 4 sztuki [60g]
kasza gryczana prażona, sucha – 5 łyżek [50g]
cebula, poszatkowana – 2 łyżki [20g]
olej rzepakowy – 3 łyżeczki [15g]
czosnek - średni ząbek [3g]
pieprz czarny - szczypta [1g]
papryka, mielona - szczypta [1g]
cząber mielony - szczypta [1g]
Cukinię i pieczarki pokrój w plastry. Podduś je z cebulą na oleju. Dodaj ugotowaną soczewicę, czosnek i przypraw. Potrawkę podawaj z ugotowaną kaszą gryczaną.
Podwieczorek
Jabłko pieczone z miodowymi orzechami 200 kcal.
jabłko - średnia sztuka [150g]
cynamon mielony - szczypta [1g]
miód pszczeli – łyżeczka [14g]
sok ze świeżej pomarańczy – 2 łyżki [12g]
orzechy włoskie – 3 sztuki [12g]
Pokruszone orzechy zalej miodem i odstaw na kilka godzin. Jabłko przekrój na pół i wydrąż gniazda nasienne. Następnie skrop sokiem i cynamonem. Jabłko włóż do nagrzanego do (180'C) piekarnika i piecz przez 15 minut. Jabłko ułóż na talerzu i polej orzechami z miodem.
Kolacja
Sałatka z kurczakiem, mango i awokado 380 kcal.
mięso z piersi kurczaka, bez skóry – porcja [100g]
awokado, obrany – ½ sztuki [70g]
mango, obrane – 1/3 sztuki [80g]
sok ze świeżej cytryny – 3 łyżki [21g]
rukola – mała garść [20g]
dynia, pestki – łyżka [10g]
oliwa z oliwek – łyżeczka [5g]
Pieprz, mielony - szczypta [1g]
papryka, mielona - szczypta [1g]
kurkuma mielona - szczypta [1g]
Mięso natrzyj, oliwą, przyprawami i zgrilluj lub upiecz w piekarniku w 180'C, aż mięso będzie miękkie. Rukolę wymieszaj z pokrojonym mango i awokado. Skrop sokiem i posyp prażonymi pestkami dyni. Na wierzchu ułóż mięso.
PIĄTEK
śniadanie
Pasta z makreli i twarogu 462 kcal.
ser twarogowy półtłusty – ¼ kostki [50g]
mięso z makreli wędzonej – 2 łyżki rozdrobnionej [50g]
jogurt naturalny, 2% tłuszczu – 4 łyżki [80g]
pietruszka, liście – 3 łyżki [12g]
cebula, poszatkowana – 2 łyżki [20g]
oliwa z oliwek - łyżka [10g]
pieprz czarny – szczypta [1g]
chleb żytni razowy – 2 kromka [62g]
Rozgnieć widelcem ser i rybę. Wymieszaj składniki z jogurtem, natką, poszatkowaną cebulą, oliwą i przypraw. Zjedz z pieczywem.
II śniadanie
Koktajl awokado - kiwi 192 kcal
Banan, obrany - mała sztuka [80g]
awokado – ¼ sztuki [35g]
kiwi, obrane - mała sztuka [80g]
pietruszka, liście – 3 łyżki [12g]
sok ze świeżej limonki – 4 łyżki [28g]
kmin rzymski – szczypta [1g]
Obierz owoce i zmiksuj dokładnie. Jeżeli będzie za gęsty dodaj odrobinę wody.
Obiad
Łosoś z pieczony 613 kcal
łosoś, dziki, świeży – porcja [150g]
cukinia – ½ mniejszej sztuki [120g]
jogurt naturalny, 2% tłuszczu – 1/3 szklanki [80g]
ryż brązowy, suchy – 5 łyżek [50g]
czosnek - mały ząbek [3g]
pieprz czarny - szczypta [1g]
sok ze świeżej cytryny – 3 łyżki [21g]
pietruszka, liście – 3 łyżka [12g]
olej rzepakowy – 5 łyżeczek [15g]
Cukinię pokrój w plastry, łosoś natrzyj zmiażdżonym czosnkiem. Ułóż w naczyniu żaroodpornym skrop olejem i upiecz w piekarniku (w 180’C) do miękkości. Jogurt wymieszaj z natką, pieprzem, skórką z cytryny i sokiem. Danie polej sosie pietruszkowym. Podawaj z ugotowanym ryżem.
Podwieczorek 192 kcal
Be Raw surowe kakao – 1 baton [40g]
Jabłko – 1 mała sztuka [100g]
Zjedz baton i jabłko.
kolacja
Warzywa na parze z sosem awokado 355 kcal
kalafior – mała garść [100g]
brokuły – mała garść [100g]
marchew, obrana - mała sztuka [60g]
fasola szparagowa zielona (ew. mrożona) - 1/2 szklanki [60g]
awokado, obrana – ½ sztuki [70g]
sok ze świeżej cytryny - 3 łyżki [21g]
oliwa z oliwek – 3 łyżeczki [15g]
migdały – ½ łyżeczki [3g]
czosnek - mały ząbek [3g]
pieprz, mielony – szczypta [1g]
Obierz marchewkę. Pokrój warzywa w cząstki. Gotuj je aż fasolka będzie miękka. Awokado ugnieć z wyciśniętym czosnkiem, oliwą i przyprawami. Warzywa polej sosem i posyp pokruszonymi migdałami.
SOBOTA
śniadanie
Omlet z surówką z marchwi i ananasa 455 kcal
jaja kurze – 2 sztuki
marchew, obrana - mała sztuka [60g]
ananas, obrany – 2 plasterki [60g]
jabłko – ½ małej sztuki [50g]
mąka gryczana - łyżka [15g]
migdały - łyżka [10g]
olej rzepakowy - łyżeczka [5g]
oliwa z oliwek - łyżka [10g]
cynamon mielony - szczypta [1g]
Obraną marchew i jabłko zetrzyj na tarce. Wymieszaj z cząstkami ananasa. Skrop oliwą. Roztrzep jaja z mąką i przyprawami. Usmaż na rozgrzanej patelni z olejem. Podgrzej omlet z dwóch stron. Wyłóż na talerz i nałóż surówkę. Złóż omlet na pół. Posyp migdałami.
II śniadanie
Koktajl z awokado i kakao 225 kcal
mleko (napój) ryżowe – kubeczek [150g]
banan, obrany – mała sztuka [80g]
awokado, obrane – ¼ sztuki [35g]
kakao gorzkie - łyżeczka [5g]
Obierz awokado i banana. Zmiksuj wszystkie składniki.
Obiad
Gulasz z fasolą 546 kcal
cukinia - 3/4 małej sztuki [180g]
Papryka czerwona – ½ małej sztuki [75g]
Cebula, obrana – ½ małej sztuki [35g]
fasola czerwona, gotowana – ½ szklanki [90g]
olej rzepakowy – 3 łyżeczki [15g]
Pieprz, mielony - szczypta [1g]
pulpa pomidorowa – ½ szklanki [125g]
kasza pęczak, sucha – 6 łyżek [60g]
Pokrojone warzywa poduś na oleju. Ugotowaną fasolę dodaj do warzyw. Następnie wymieszaj z pulpą pomidorową i przyprawami. Całość podgrzewaj, aż papryka będzie miękka. Danie zjedz z ugotowaną kaszą.
Podwieczorek
Twaróg z rzodkiewką i kiełkami 215 kcal
ser twarogowy półtłusty - pół kostki [100g]
rzodkiewka – 4 sztuki [60g]
kefir, 2% tłuszczu – 1/3 szklanki [80g]
słonecznik, prażone na sucho, bez soli – łyżeczka [5g]
lucerna, kiełki - łyżeczka [5g]
pieprz czarny - szczypta [1g]
Ser ugnieć z kefirem i pieprzem. Wymieszaj z plasterkami rzodkiewek i kiełkami. Posyp prażonym słonecznikiem.
Kolacja
Sałatka z makrelą i ogórkiem kiszonym 355 kcal
makrela, wędzona – 4 łyżki [100g]
ogórek kiszony – mały [60g]
szpinak – mała garść [20g]
cebula, poszatkowana – 2 łyżki [20g]
oliwa z oliwek – łyżeczka [5g]
chleb żytni razowy - kromka [30g]
papryka, mielona - 2 szczypty [2g]
pieprz czarny – 2 szczypty [2g]
Wymieszaj pokrojone warzywa z cząstkami ryby. Przypraw i dodaj oliwę. Zjedz z pieczywem.
NIEDZIELA
śniadanie
Jaglanka z gruszką i wiórkami 421 kcal
kasza jaglana, sucha – 5 łyżek [50g]
gruszka – duża sztuka [180g]
mleczko kokosowe – 3 łyżki [60g]
cynamon mielony – szczypta [1g]
wiórki kokosowe – łyżeczka [5g]
Kaszę ugotuj na mleku w niewielkiej ilości wody i cynamonu. Podczas gotowania cały czas mieszaj, aby danie się nie przypaliło. Ugotowaną na sypko kaszę przełóż do miseczki. Wymieszaj z mleczkiem i dodaj cząstki gruszki. Posyp wiórkami.
II śniadanie
Koktajl banan - suszona śliwka 225 kcal
Banan, obrany - mała sztuka [80g]
Migdały - łyżka [10g]
mleko (napój) ryżowy – ½ szklanki [125g]
śliwki suszone - 4 sztuki [10g]
cynamon mielony – 2 szczypty [2g]
Banana obierz. Śliwki (bez pestek) zmiksuj z bananem i pozostałymi składnikami.
Obiad
Makaron z kurczakiem i dynią 541 kcal
makaron pełnoziarnisty, suchy – garść [70g]
mięso z piersi kurczaka, bez skóry - porcja [80g]
cukinia - pół mniejszej sztuki [120g]
pulpa pomidorowa, bez soli – 1/3 szklanki [80g]
dynia surowa, obrana – 2/3 szklanki [140g]
olej rzepakowy – 3 łyżeczki [15g]
cebula, obrana – ½ małej sztuki [35g]
sól biała – szczypta [1g]
pieprz czarny - szczypta [1g]
tymianek świeży - szczypta [1g]
bazylia świeża – łyżka [4g]
W naczyniu żaroodpornym ułóż obrane, pokrojone dynię, cukinię i mięso. Przypraw i piecz w piekarniku 30 minut. Cebulę podduś na oleju. Dodaj pieczone warzywa i puree pomidorowe. Makaron ugotuj al dente. Wyłóż na talerz makaron, warzywa w sosie i kawałki upieczonego mięsa. Danie posyp bazylią.
Podwieczorek
Sałatka z burakiem i ogórkiem kiszonym 236 kcal
Burak, obrany - mała sztuka [120g]
ogórek kiszony – mała sztuka [60g]
olej rzepakowy – łyżeczka [5g]
migdały – łyżka [10g]
ocet balsamiczny - łyżeczka [5g]
pieprz czarny - szczypta [1g]
oregano suszone - szczypta [1g]
rukola – garść [20g]
chleb żytni razowy - kromka [31g]
Burak i ogórek obierz i pokrój w cienkie plasterki. Wymieszaj z rukolą. Posyp płatkami migdałów. Przed podaniem skrop olejem i octem. Zjedz z kromką pieczywa.
Kolacja
Jaja sadzone z pomidorem i awokado 372 kcal
jaja kurze – 2 sztuki
awokado, obrane – 1/2 sztuki [70g]
Pomidor - średnia sztuka [200g]
bazylia suszona – szczypta [1g]
olej rzepakowy – łyżka [10g]
Jajka zrób na sadzone na patelni na tłuszczu. Przełóż na talerz i ułóż wkoło platerki pomidora i awokado. Przypraw.