BE BETTER – krok 14

MOCY PRZYBYWAJ! 💥💥💥
Pierwsze dwa tygodnie wyzwania BE BETTER za nami 😱😱😱

Zostawiaj NAWET KROPKĘ W KOMENTARZU.. serce.. lajka! Poniżej JADŁOSPIS I PLAN TRENINGOWY .. udostępnij ten post, żeby łatwiej było Ci do niego wracać..

Jeśli dopiero dziś się PRZYŁĄCZASZ, nic straconego 💪🏻💪🏻💪🏻

Chce wiedzieć ZE JESTEŚ 🙏🏻
Bo ja dla Ciebie zdzieram linie papilarne 😅
NAWET NA WAKACJACH 🤯❤️

PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS - wrzucam raz na dwa tygodnie (tak żeby NIC się nie zmarnowało) i PLAN TRENINGOWY wrzucam raz w tygodniu 😅💦💦

Doceń moje starania i się nie LEŃ 😜❤️

Dla Ciebie wszyskto,
ALE! liczę na EFEKTY 💪🏻💪🏻

Te - jasna sprawa - będę NAJLEPSZE, jeśli podejdziesz do zadania nie z szuflady, a indywidualnie.. adekwatnie do swoich potrzeb..

WRZUCAM ROZWIĄZANIE ❤️

Indywidualnie ułożoną DIETĘ BE DIET online, możesz zamówić na www.diety.bebio.pl ..

Catering dietetyczny BE DIET CATERING zamówisz na www.bedietcatering.pl ..

.. a moje programy treningowe na dvd znajdziesz w sklepie online na www.sklep.bebio.pl 💋
lub online na stronie www.BeActiveTv.pl - tu możesz wykupić dostep online do wszystkich moich programów..

Abonament możesz kupić na miesiąc, trzy miesiące ... lub na cały rok ❤️❤️

Poniżej jadłospis na CAŁY TYDZIEN!
W sumie 35 przepisów..

NATOMIAST PLAN TRENINGOWY
przedstawia się następująco:

Poniedziałek
BEAUTY SHOT

Wtorek
PERFECT BODY

Środa
METAMORFOZA

Czwartek
SKALPEL 2 & SZOK TRENING

Piątek
BIKINI

Sobota
SLIM FIT

Niedziela - pod luźną szelką -
TO TEZ JEST OBOWIĄZKOWY KROK
🌴🌴🌴

😈 HA! wszystkie programy treningowe znajdziesz na WWW.BeActiveTV.Pl ❤️

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK
śniadanie
Omlet z kakao 490 kcal.
jaja kurze – 3 sztuki
jogurt naturalny, 2% tłuszczu – ¼ szklanki [60g] ser twarogowy półtłusty – ¼ kostki [50g] miód pszczeli – łyżeczka [14g] olej rzepakowy – łyżka [10g] rodzynki - łyżeczka [5g] kakao gorzkie – łyżeczka [5g] cynamon mielony – 2 szczypty [2g] goździki mielone – szczypta [1g] Ubij jajka, aż masa będzie lekko puszysta. Następnie dodaj olej, kakao i roztrzep. Na rozgrzaną patelnię wlej zawartość. Piecz, tak jak naleśnik z obu stron. Omlet przełóż na talerz. Ser utrzyj z jogurtem. Wymieszaj z miodem, rodzynkami i przyprawami. Twarożek rozsmaruj go na omlecie.

II śniadanie
Koktajl z gruszką i kiwi 214 kcal.
gruszka, obrana - średnia sztuka [160g] kiwi, obrane - średnia sztuka [155g] mleko ryżowe – 1/3 szklanki [80g] szpinak – mała garść [20g] imbir korzeń – ok. 3 plasterków [2g] siemię lniane – łyżka [10g] Obierz owoce. Następnie zmiksuj wszystkie składniki z mlekiem roślinnym.

Obiad
Dorsz z warzywnym ryżem 576 kcal.
dorsz pacyficzny, świeży - filet [150g] marchew, obrana – mała sztuka [60g] ryż brązowy, suchy – 6 łyżek [60g] por, obrany - 1/3 małej sztuki [40g] sok ze świeżej cytryny – 3 łyżki [21g] dynia, pestki – 2 łyżki [20g] olej rzepakowy – łyżka [10g] oliwa z oliwek - łyżeczka [5g] tymianek świeży – 2 szczypty [2g] papryka, mielona - szczypta [1g] Pieprz, mielony - szczypta [1g] Rybę natrzyj tymiankiem i olejem. Upiecz w naczyniu żaroodpornym (podlewając wodą co jakiś czas). Ryż ugotuj na sypko. Na patelni podpraż pestki. Marchew obierz i zetrzyj na tarce (na grubych oczkach). Por pokrój w talarki. Warzywa przełóż na patelnię. Podlej lekko wodą i podduś, aż marchewka lekko zmięknie. Przypraw i dodaj ugotowany ryż. Wymieszaj. Dodaj pestki i oliwę. Przełóż na talerz. Na wierzchu ułóż upieczoną rybę i skrop sokiem z cytryny.

Podwieczorek
Przekąska bananowa 205 kcal.
Banan, obrana – średnia sztuka [120g] masło orzechowe – łyżeczka [14g] cynamon mielony – 2 szczypty [2g] Obierz banana i przekrój wzdłuż. Rozsmaruj masło na wierzchu. Przypraw cynamonem.

Kolacja
Brokuły z sosem czosnkowym 327 kcal
brokuły – 2 garści [200g] jogurt naturalny, 2% tłuszczu – 1/3 szklanki [80g] komosa ryżowa, sucha – 2 łyżki [20g] oliwa z oliwek – łyżka [10g] słonecznik, prażone na sucho, bez soli – łyżka [10g] czosnek - mały ząbek [3g] koper ogrodowy - łyżeczka [3g] pieprz, mielony - szczypta [1g] Brokuły podziel na mniejsze cząstki. Ugotuj je na parze przez 5 minut. Wyłóż warzywa na talerz. Posyp ugotowaną komosą i prażonym na suchej patelni słonecznikiem. Wymieszaj jogurt z oliwą, wyciśniętym czosnkiem i przyprawami. Brokuły polej sosem.

WTOREK
śniadanie
Korzenna jaglanka z mandarynką 465 kcal.
kasza jaglana, sucha – 6 łyżek [60g] mleko (napój) ryżowy – ¾ szklanki [180g] mandarynki, obrane – 2 średnie sztuki [100g] migdały – 2 łyżki [20g] cynamon mielony – 2 szczypty [2g] goździki mielone – szczypta [1g] gałka muszkatołowa, mielona - szczypta [1g] Kaszę jaglaną ugotuj na mleku z dodatkiem przypraw. Mieszaj cały czas, aby się nie przypaliła. Przełóż do miseczki. Dodaj obrane i pokrojone owoce. Posyp pokruszonymi orzechami.

II śniadanie
Be Raw smoothie Vegan protein Happy Acai – 1 butelka [250g] Orzechy włoskie – 3 sztuki [12g] Wypij smoothie i zjedz orzechy.

Obiad
Szaszłyki i pieczony batat 551 kcal.
mięso z piersi kurczaka, bez skóry - [120g] batat, obrany - mały batat [200g] cukinia - 1/3 mniejszej sztuki [70g] papryka czerwona – 1/2 średniej sztuki [75g] jogurt naturalny, 2% tłuszczu – 3 łyżki [60g] olej rzepakowy – 3 łyżeczki [15g] sok ze świeżej limonki – 2 łyżki [12g] oliwa z oliwek - łyżeczka [5g] czosnek - średni ząbek [3g] curry w proszku – szczypta [1g] chili w proszku - szczypta [1g] tymianek suszony - szczypta [1g] Mięso paprykę i cukinię pokrój w cząstki. Włóż do miseczki. Wymieszaj z olejem i przyprawami. Następnie nadziej mięso, cukinię, paprykę na patyczki do szaszłyków. Batat obierz i pokrój w ćwiartki przekrój na pół, włóż do naczynia żaroodpornego razem z szaszłykami. Piecz w piekarniku przez ok. 20 minut w 180'C. Zrób sos z jogurtu, soku i czosnku. Gotowe szaszłyki skrop sosem. Zjedz z pieczonym batatem.

Podwieczorek
Jogurt z granatem i kokosem 203 kcal.
jogurt naturalny, 2% tłuszczu – kubeczek [150g] granat – 4 łyżki [60g] wiórki kokosowe – łyżka [10g] waniliowy – 2 – 3 kuleczki [1g] Granat dodaj do jogurtu. Posyp wiórkami i wanilią.

Kolacja
Zupa dyniowa z serem feta 336 kcal.
Dynia surowa, obrana - [200g] Marchew, obrana - mała sztuka [60g] seler korzeniowy, obrany – 1/3 średniej sztuki [60g] olej rzepakowy - łyżka [10g] ser feta – 2 plastry [40g] orzechy nerkowca – łyżka [10g] bazylia świeża - łyżka [4g] gałka muszkatołowa, mielona - szczypta [1g] pieprz czarny, mielony - szczypta [1g] Obrane warzywa pokrój w cząstki. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Piecz przez 20 minut w 180'C. Przełóż warzywa do garnka i zalej szklanką wody. Duś, aż warzywa lekko się rozpadną. Przypraw, dodaj olej, ser i zmiksuj na gładki krem. Jeżeli będzie za gęsta możesz dodać trochę wody. Udekoruj bazylią i orzechami.

ŚRODA
Śniadanie
Owsianka z suszonymi owocami 463 kcal
Mleko/napój ryżowe – ¾ szklanki [180g] płatki owsiane – 5 łyżek [50g] śliwki suszone - 4 sztuki [10g] morele, suszone - 3 sztuk [18g] migdały – 3 łyżeczki [15g] siemię lniane - łyżeczka [5g] cynamon mielony – szczypta [1g] Płatki przełóż do miseczki, dodaj cynamon, siemię i owoce. Zalej lekko podgrzanym mlekiem i odstaw na 20 minut. Możesz dodać niewielką ilość wody. Następnie wymieszaj z migdałami.

II śniadanie
Kanapki z fetą i cukinią 224 kcal
chleb graham – 2 kromki [50g] awokado, obrane – ¼ sztuki [35g] ser feta – plaster [30g] cukinia – 1/6 sztuki [20g] rukola – kilka listków [10g] Pieprz, mielony - szczypta [1g] Na pieczywie rozsmaruj awokado. Płóż listki rukoli, cienkie plasterki cukinii i posyp pokruszonym serem. Przypraw.

Obiad
Indyk w kurkumie 492 kcal
mięso z piersi indyka, bez skóry – porcja [150g] kurkuma mielona – 2 szczypty [2g] gałka muszkatołowa, mielona – szczypta [1g] oliwa z oliwek – łyżka [10g] pieprz czarny – 2 szczypty [2g] czosnek - mały ząbek [3g] olej rzepakowy – łyżeczka [5g] ryż brązowy, suchy – 5 łyżek [50g] kapusta kiszona – ½ szklanki [60g] marchew, obrana – mała sztuka [60g] pietruszka, liście – 2 łyżki [8g] Mięso natrzyj czosnkiem, przyprawami i olejem. Następnie ułóż w naczyniu żaroodpornym. Piecz w piekarniku aż mięso będzie miękkie. Kapustę pokrój, wymieszaj z tartą marchewką, natką, skrop oliwą i popieprz. Danie zjedz z ugotowanym ryżem.

Podwieczorek
Koktajl bananowo - ananasowy 219 kcal
jogurt naturalny, 2% tłuszczu – 5 łyżek [100g] banan, obrany – ½ średniej sztuki [60g] ananas, obrany – 2 plastry [60g] mleczko kokosowe – 2 łyżki [40g] cynamon mielony - szczypta [1g] Obierz owoce. Zmiksuj je z jogurtem, mleczkiem i cynamonem.

Kolacja
Sałatka nicejska 371 kcal
Pomidor - średnia sztuka [220g] jaja kurze – 2 sztuki
tuńczyk w wodzie – 1/2 puszki [65g] sałata masłowa – 4 liść większy [24g] cebula, obrana i poszatkowana – 2 łyżki [20g] oliwki zielone - 5 sztuk [13g] oliwa z oliwek – łyżeczka [5g] pieprz czarny - szczypta [1g] chleb żytni razowy - kromka [30g] Ugotowane jajka pokrój w kostkę. Następnie wymieszaj z cząstkami pomidora, cebuli i rukolą. Posyp tuńczykiem. Zmiksuj jogurt z natką, oliwą, pieprzem i polej sałatkę. Zjedz z pieczywem.

CZWARTEK
śniadanie
Jajecznica z oliwkami i bazylią 457 kcal.
jaja kurze - 3 sztuki
chleb żytni razowy – 2 kromki [60g] oliwki zielone - 5 sztuk [13g] olej rzepakowy - łyżka [10g] bazylia świeża - łyżka [4g] otręby owsiane - łyżeczka [5g] pieprz czarny – szczypta [1g] sól biała - szczypta [1g] Roztrzep jajka. Dodaj otręby, przyprawy i olej. Następnie usmaż na średnim ogniu. Pod koniec dodaj bazylię i oliwki. Zjedz z pieczywem.

II śniadanie
Koktajl pomarańczowo - bananowy 236 kcal.
Mleko/ napój ryżowy – ½ szklanki [125g] Banan, obrany – średnia sztuka [120g] Pomarańcza, obrana – ½ sztuki [75g] wiórki kokosowe – łyżeczka [5g] Obierz owoce. Zmiksuj je z mleczkiem ryżowym. Posyp koktajl wiórkami.

Obiad
Potrawka z cukinii i pieczarek 509 kcal.
Soczewica gotowana, bez soli – ¾ szklanki [135g] cukinia – ½ mniejszej sztuki [120g] pieczarka - 4 sztuki [60g] kasza gryczana prażona, sucha – 5 łyżek [50g] cebula, poszatkowana – 2 łyżki [20g] olej rzepakowy – 3 łyżeczki [15g] czosnek - średni ząbek [3g] pieprz czarny - szczypta [1g] papryka, mielona - szczypta [1g] cząber mielony - szczypta [1g] Cukinię i pieczarki pokrój w plastry. Podduś je z cebulą na oleju. Dodaj ugotowaną soczewicę, czosnek i przypraw. Potrawkę podawaj z ugotowaną kaszą gryczaną.

Podwieczorek
Jabłko pieczone z miodowymi orzechami 200 kcal.
jabłko - średnia sztuka [150g] cynamon mielony - szczypta [1g] miód pszczeli – łyżeczka [14g] sok ze świeżej pomarańczy – 2 łyżki [12g] orzechy włoskie – 3 sztuki [12g] Pokruszone orzechy zalej miodem i odstaw na kilka godzin. Jabłko przekrój na pół i wydrąż gniazda nasienne. Następnie skrop sokiem i cynamonem. Jabłko włóż do nagrzanego do (180'C) piekarnika i piecz przez 15 minut. Jabłko ułóż na talerzu i polej orzechami z miodem.

Kolacja
Sałatka z kurczakiem, mango i awokado 380 kcal.
mięso z piersi kurczaka, bez skóry – porcja [100g] awokado, obrany – ½ sztuki [70g] mango, obrane – 1/3 sztuki [80g] sok ze świeżej cytryny – 3 łyżki [21g] rukola – mała garść [20g] dynia, pestki – łyżka [10g] oliwa z oliwek – łyżeczka [5g] Pieprz, mielony - szczypta [1g] papryka, mielona - szczypta [1g] kurkuma mielona - szczypta [1g] Mięso natrzyj, oliwą, przyprawami i zgrilluj lub upiecz w piekarniku w 180'C, aż mięso będzie miękkie. Rukolę wymieszaj z pokrojonym mango i awokado. Skrop sokiem i posyp prażonymi pestkami dyni. Na wierzchu ułóż mięso.

PIĄTEK
śniadanie
Pasta z makreli i twarogu 462 kcal.
ser twarogowy półtłusty – ¼ kostki [50g] mięso z makreli wędzonej – 2 łyżki rozdrobnionej [50g] jogurt naturalny, 2% tłuszczu – 4 łyżki [80g] pietruszka, liście – 3 łyżki [12g] cebula, poszatkowana – 2 łyżki [20g] oliwa z oliwek - łyżka [10g] pieprz czarny – szczypta [1g] chleb żytni razowy – 2 kromka [62g] Rozgnieć widelcem ser i rybę. Wymieszaj składniki z jogurtem, natką, poszatkowaną cebulą, oliwą i przypraw. Zjedz z pieczywem.

II śniadanie
Koktajl awokado - kiwi 192 kcal
Banan, obrany - mała sztuka [80g] awokado – ¼ sztuki [35g] kiwi, obrane - mała sztuka [80g] pietruszka, liście – 3 łyżki [12g] sok ze świeżej limonki – 4 łyżki [28g] kmin rzymski – szczypta [1g] Obierz owoce i zmiksuj dokładnie. Jeżeli będzie za gęsty dodaj odrobinę wody.

Obiad
Łosoś z pieczony 613 kcal
łosoś, dziki, świeży – porcja [150g] cukinia – ½ mniejszej sztuki [120g] jogurt naturalny, 2% tłuszczu – 1/3 szklanki [80g] ryż brązowy, suchy – 5 łyżek [50g] czosnek - mały ząbek [3g] pieprz czarny - szczypta [1g] sok ze świeżej cytryny – 3 łyżki [21g] pietruszka, liście – 3 łyżka [12g] olej rzepakowy – 5 łyżeczek [15g] Cukinię pokrój w plastry, łosoś natrzyj zmiażdżonym czosnkiem. Ułóż w naczyniu żaroodpornym skrop olejem i upiecz w piekarniku (w 180’C) do miękkości. Jogurt wymieszaj z natką, pieprzem, skórką z cytryny i sokiem. Danie polej sosie pietruszkowym. Podawaj z ugotowanym ryżem.

Podwieczorek 192 kcal
Be Raw surowe kakao – 1 baton [40g] Jabłko – 1 mała sztuka [100g] Zjedz baton i jabłko.

kolacja
Warzywa na parze z sosem awokado 355 kcal
kalafior – mała garść [100g] brokuły – mała garść [100g] marchew, obrana - mała sztuka [60g] fasola szparagowa zielona (ew. mrożona) - 1/2 szklanki [60g] awokado, obrana – ½ sztuki [70g] sok ze świeżej cytryny - 3 łyżki [21g] oliwa z oliwek – 3 łyżeczki [15g] migdały – ½ łyżeczki [3g] czosnek - mały ząbek [3g] pieprz, mielony – szczypta [1g] Obierz marchewkę. Pokrój warzywa w cząstki. Gotuj je aż fasolka będzie miękka. Awokado ugnieć z wyciśniętym czosnkiem, oliwą i przyprawami. Warzywa polej sosem i posyp pokruszonymi migdałami.

SOBOTA
śniadanie
Omlet z surówką z marchwi i ananasa 455 kcal
jaja kurze – 2 sztuki
marchew, obrana - mała sztuka [60g] ananas, obrany – 2 plasterki [60g] jabłko – ½ małej sztuki [50g] mąka gryczana - łyżka [15g] migdały - łyżka [10g] olej rzepakowy - łyżeczka [5g] oliwa z oliwek - łyżka [10g] cynamon mielony - szczypta [1g] Obraną marchew i jabłko zetrzyj na tarce. Wymieszaj z cząstkami ananasa. Skrop oliwą. Roztrzep jaja z mąką i przyprawami. Usmaż na rozgrzanej patelni z olejem. Podgrzej omlet z dwóch stron. Wyłóż na talerz i nałóż surówkę. Złóż omlet na pół. Posyp migdałami.

II śniadanie
Koktajl z awokado i kakao 225 kcal
mleko (napój) ryżowe – kubeczek [150g] banan, obrany – mała sztuka [80g] awokado, obrane – ¼ sztuki [35g] kakao gorzkie - łyżeczka [5g] Obierz awokado i banana. Zmiksuj wszystkie składniki.

Obiad
Gulasz z fasolą 546 kcal
cukinia - 3/4 małej sztuki [180g] Papryka czerwona – ½ małej sztuki [75g] Cebula, obrana – ½ małej sztuki [35g] fasola czerwona, gotowana – ½ szklanki [90g] olej rzepakowy – 3 łyżeczki [15g] Pieprz, mielony - szczypta [1g] pulpa pomidorowa – ½ szklanki [125g] kasza pęczak, sucha – 6 łyżek [60g] Pokrojone warzywa poduś na oleju. Ugotowaną fasolę dodaj do warzyw. Następnie wymieszaj z pulpą pomidorową i przyprawami. Całość podgrzewaj, aż papryka będzie miękka. Danie zjedz z ugotowaną kaszą.

Podwieczorek
Twaróg z rzodkiewką i kiełkami 215 kcal
ser twarogowy półtłusty - pół kostki [100g] rzodkiewka – 4 sztuki [60g] kefir, 2% tłuszczu – 1/3 szklanki [80g] słonecznik, prażone na sucho, bez soli – łyżeczka [5g] lucerna, kiełki - łyżeczka [5g] pieprz czarny - szczypta [1g] Ser ugnieć z kefirem i pieprzem. Wymieszaj z plasterkami rzodkiewek i kiełkami. Posyp prażonym słonecznikiem.

Kolacja
Sałatka z makrelą i ogórkiem kiszonym 355 kcal
makrela, wędzona – 4 łyżki [100g] ogórek kiszony – mały [60g] szpinak – mała garść [20g] cebula, poszatkowana – 2 łyżki [20g] oliwa z oliwek – łyżeczka [5g] chleb żytni razowy - kromka [30g] papryka, mielona - 2 szczypty [2g] pieprz czarny – 2 szczypty [2g] Wymieszaj pokrojone warzywa z cząstkami ryby. Przypraw i dodaj oliwę. Zjedz z pieczywem.

NIEDZIELA
śniadanie
Jaglanka z gruszką i wiórkami 421 kcal
kasza jaglana, sucha – 5 łyżek [50g] gruszka – duża sztuka [180g] mleczko kokosowe – 3 łyżki [60g] cynamon mielony – szczypta [1g] wiórki kokosowe – łyżeczka [5g] Kaszę ugotuj na mleku w niewielkiej ilości wody i cynamonu. Podczas gotowania cały czas mieszaj, aby danie się nie przypaliło. Ugotowaną na sypko kaszę przełóż do miseczki. Wymieszaj z mleczkiem i dodaj cząstki gruszki. Posyp wiórkami.

II śniadanie
Koktajl banan - suszona śliwka 225 kcal
Banan, obrany - mała sztuka [80g] Migdały - łyżka [10g] mleko (napój) ryżowy – ½ szklanki [125g] śliwki suszone - 4 sztuki [10g] cynamon mielony – 2 szczypty [2g] Banana obierz. Śliwki (bez pestek) zmiksuj z bananem i pozostałymi składnikami.

Obiad
Makaron z kurczakiem i dynią 541 kcal
makaron pełnoziarnisty, suchy – garść [70g] mięso z piersi kurczaka, bez skóry - porcja [80g] cukinia - pół mniejszej sztuki [120g] pulpa pomidorowa, bez soli – 1/3 szklanki [80g] dynia surowa, obrana – 2/3 szklanki [140g] olej rzepakowy – 3 łyżeczki [15g] cebula, obrana – ½ małej sztuki [35g] sól biała – szczypta [1g] pieprz czarny - szczypta [1g] tymianek świeży - szczypta [1g] bazylia świeża – łyżka [4g] W naczyniu żaroodpornym ułóż obrane, pokrojone dynię, cukinię i mięso. Przypraw i piecz w piekarniku 30 minut. Cebulę podduś na oleju. Dodaj pieczone warzywa i puree pomidorowe. Makaron ugotuj al dente. Wyłóż na talerz makaron, warzywa w sosie i kawałki upieczonego mięsa. Danie posyp bazylią.

Podwieczorek
Sałatka z burakiem i ogórkiem kiszonym 236 kcal
Burak, obrany - mała sztuka [120g] ogórek kiszony – mała sztuka [60g] olej rzepakowy – łyżeczka [5g] migdały – łyżka [10g] ocet balsamiczny - łyżeczka [5g] pieprz czarny - szczypta [1g] oregano suszone - szczypta [1g] rukola – garść [20g] chleb żytni razowy - kromka [31g] Burak i ogórek obierz i pokrój w cienkie plasterki. Wymieszaj z rukolą. Posyp płatkami migdałów. Przed podaniem skrop olejem i octem. Zjedz z kromką pieczywa.

Kolacja
Jaja sadzone z pomidorem i awokado 372 kcal
jaja kurze – 2 sztuki
awokado, obrane – 1/2 sztuki [70g] Pomidor - średnia sztuka [200g] bazylia suszona – szczypta [1g] olej rzepakowy – łyżka [10g] Jajka zrób na sadzone na patelni na tłuszczu. Przełóż na talerz i ułóż wkoło platerki pomidora i awokado. Przypraw.