Koktajle do pracy

Jeżeli nie masz czasu na przygotowanie 5 posiłków postaraj się przeorganizować.

Na II śniadanie i podwieczorek zrób podwójną porcję koktajlu. I już masz tylko do przygotowania 3 posiłki

Koktajl z kiwi i melona – 2 porcje
kiwi – 2 sztuki [180g] miód pszczeli – 2 łyżeczki [14g] melon miodowy (żółty) - ćwiartka [160g] Woda – 1/3 szklanki
Sezam, nasiona – 4 łyżeczki
Zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę.

Kefir truskawkowo-kokosowy - 2 porcje
kefir, 2% tłuszczu – 2 szklanki [500g] truskawki, mrożone - szklanka [ok. 180g] mięta zielona, świeża – 2 łyżeczki
wiórki kokosowe - 2 łyżki
Zmiksuj wszystkie składniki.

Mleko malinowo – migdałowe 2 porcje
nasiona chia, suszone – 2 łyżki [20g] mleko migdałowe – 1 ½ szklanki [375g] maliny, mrożone – szklanka
migdały – 2 łyżki
Mleko migdałowe zmiksuj z migdałami i malinami. Dosyp nasiona i odstaw na godzinę aż chia napęcznieją.
Przelej do bidonu i zabierz do pracy. Zaopatrz się w dobry bidon - pojemnik.

Przechowuj koktajle w lodówce szczególnie te na bazie owoców i produktów mlecznych.

Smacznego!