Jedz tęczę!

Czy słyszałaś kiedyś określenie „jedz tęczę”?


Doskonale, w uproszczony sposób, oddaje ono jedną z głównych zasad zdrowego odżywiania! 
O co chodzi?Bynajmniej NIE o kolorowe żelki, cukierki i czy inne przetworzone produkty. 
Staraj się, aby na Twój talerz codziennie trafiały warzywa, owoce i produkty pełnoziarniste w jak największej ilości kolorów.

Dlaczego? W ten sposób dostarczysz sobie cały wachlarz RÓŻNYCH witamin i związków takich jak PRZECIWUTLENIACZE.
Każdy z nich ma nieco odmienne właściwości, dlatego tak ważna jest RÓŻNORODNOŚĆ. Dodatkową porcję antyoksydantów możesz dostarczyć sobie, sięgając także po suplement diety Vivita Ochrona i Energia.

Zawarty w niej ekstrakt z liści oliwki to kolejna dawka cennych PRZECIWUTLENIACZY❣️

Do tego na talerzu powinny królować kolory:
- czerwony: pomidory, czerwona papryka, maliny, 
- pomarańczowy: marchewki, pomarańcze, dynię, bataty mango, 
- biały: cebula, czosnek, kalafior,
- filetowy: czerwona kapusta, jeżyny, borówki, 
- zielony: jarmuż, szpinak, brukselka i brokuły.

To zaledwie kilka przykładów kolorowych produktów cennych dla zdrowia. 
Jedząc tym "kluczem", dodatkowo zadbasz o ATRAKCYJNOŚĆ posiłków. To bardzo ważny, choć wciąż często niedoceniany element zdrowego odżywiania!